Niko Urho

Niko

Löysin inspiraation joogaan Intiassa, jossa vierailin ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2002. Ollessani Äiti Amman henkisessä keskuksessa, Keralassa, Arabainmeren rannalla huomasin yhä useammin katsovani halitioituneena kokeneiden joogien päivittäistä harjoittelua palmujen katveessa.  Palattuani Suomeen aloitin välittömästi astanga-joogan harrastamisen. Siirryin kuitenkin vähitellen hatha-joogaan, joka tarjosi minulle mieluisemman ja lempeämmän tien kehon vetreyttämiseksi ja mielen rauhoittamiseksi opiskelun ja työn lomassa. Vähitellen mieleeni hiipi ajatus joogan opettamisesta muille. Syksyllä 2011 aloitin Suomen Joogaliiton joogaopettajakoulutuksen, jonka perusopinnot sain valmiiksi keväällä 2013.

Joogan lisäksi minua on pitkään puhutellut tarve edistää työtä sopusoinnun palauttamiseksi ihmisen ja luonnon välille. Valmistuin ympäristöbiologiksi vuonna 2008, jonka jälkeen työskentelin ympäristöministeriössä viisi vuotta globaalipoliittisten ympäristökysymysten parissa.  Työn kautta olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi, että ihminen on toiminnallaan suistanut luonnon pois raiteltaan planetaarisella mittakaavalla. Uskon, että jooga auttaa ihmisiä vähitellen heräämään siihen, että kaikki on yhteydessä toiseensa ja voi siten tuoda positiivisen muutoksen myös ihmisten käytöksessä ja suhtautumisessa luontoon.

Nyt pidän taukoa virkamiestyöstä, jotta voin syventyä joogaan ja parantaa omaa itsetuntemusta myös muilla keinoin, muun muassa Zen-meditaatiolla. Marras-joulukuussa 2013 suoritan Chennaissa, Intiassa kuukauden mittaisen kurssin arvostetussa Krishnamacharya Yoga Mandiram -joogakoulussa, jossa toivon pääseväni mahdollisimman lähelle nykyaikaisen joogan alkulähteitä.

Uskon, että joogan avulla voidaan ennaltaehkäistä ja parantaa sairauksia, saavuttaa kevyt ja kuulas mielentila ja lopulta ratkaista olemassaolon mysteeri. Opettajana haluan ennen kaikkea auttaa oppilaita löytämään joogan avulla kokonaisvaltaisen hyvän olon tunteen, joka voi parhaimmillaan  pyyhäistä pois kaikki mielen huolet ja täyttää koko kehon euforian tunteella.

Joogaa voimistaa väsyneen kehon ja mielen − Niko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>